Na obroncima planine Zlatibor, u selu Kačer, nedaleko od Užica, u domaćinstvu porodice Brković već treću generaciju za redom, neguje se tradicija proizvodnje mesa i mesnih prerađevina.

Od 1975. godine pa do danas, biraju samo najkvalitetnije i najbolje komade mesa. Zatim, kroz proces sušenja, čuvaju prepoznatljivi ukus starih vremena.

Proizvodnjom mesnih prerađevina, po receptima starih majstora, na sasvim prirodan način, koristeći povoljne i zdrave klimatske uslove, užička goveđa i svinjska pršuta, kobasica, stelja i slanina postali su zaštitni znak ovog kraja poznat u celom svetu.

Sastav: goveđe meso I kategorije, kuhinjska so, šećer, konzervans E250.
Goveđa pršuta, sastav: goveđe meso I kategorije, kuhinjska so, šećer, konzervans E250, (foto: brkovic.rs)
Svinjska pršuta, sastav: svinjsko meso I kategorije, kuhinjska so, šećer, konzervans E250, (foto: brkovic.rs)
Slanina, sastav: svinjska mesnata slanina, kuhinjska so, šećer, konzervans E250, (foto: brkovic.rs)

 

Kobasica, sastav: goveđe i svinjsko meso I i II kategorije, čvrsto masno tkivo, kuhinjska so, šećer, konzervans E250, sadržaj proteina min. 14%, (foto: brkovic.rs)

Piše: Milica Lukić