Završila se najznačajnija regionalna smotra proizvođača reprezentativnih tradicionalnih proizvoda, poznatija kao „Sajam etno hrane i pića“. Na sajmu je učestvovalo više od 400 izlagača, uz bogat stručno-prateći program, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grada Beograda.

Stručni žiri doneo je odluku da glavnu nagradu sajma „ETNO HRANA I PIĆE – ROBNA MARKA IZ SRBIJE” za 2019. godinu dobije Jerry Catering Service, Farma Bela Reka Žagubica – za ekstra tvrdi kozji sir i za ovčiji tvrdi sir – Gramina.

Osim glavne, dodeljen je veliki broj nagrada svim prestižnim proizvođačima različitih robnih grupa, što bi trebalo da bude priznanje i stimulacija za dalji razvoj i promociju autentičnih prehrambenih proizvoda.

Porodica Brković iz Mačkata nagrađena je diplomom „ETNO HRANA I PIĆE – ROBNA MARKA IZ SRBIJE” za zlatiborsku svinjsku pršutu.

Brkovići za ovu sezonu pripremaju i nešto bogatiji asortiman proizvoda. O čemu je reč i šta su to novo pripremili za vas, saznaćete uskoro na našem portalu.

Piše: Milica Lukić