Počela sa radom elektronska pijaca

1031

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je pokrenulo platformu  https://pijaca.minpolj.gov.rs (Elekotronska Pijaca Srbije) sa ciljem da proizvođači hrane i pića lakše dođu do potrošača.

Cilj je da navedena platforma zameni postojeće sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima.

Registracija je veoma jednostavna. Dovoljno je uneti WEB adresu https://pijaca.minpolj.gov.rs, zatim kliknuti na kvadratić u donjem desnom uglu “Registracija domaćinstva”, a zatim na “Registracija proizvođača”. Potom treba uneti elementarne podatke: kontakt, proizvodni program, web ili FB prezentacija, sisteme kvaliteta (ako postoje) i lokaciju (uneti na mapi).

Pozivaju se svi proizvođači hrane i pića da putem navedene platforme plasiraju svoje proizvode, kao i svi potrošači da podrže poljoprivredne proizvođače kako u vanrednoj situaciji, tako i sutra nakon nje.

Portal „Hrana sa naših polja“ pružiće podršku poljoprivrednim proizvođačima tako što će okačiti objavu sa navedenim proizvodima koji su u ponudi tržištu. Pošaljite nam elementarne podatke: kontakt, proizvodni program, web ili FB prezentaciju. Ponude možete poslati na mejl adresu danidomacekuhinje@gmail.com ili putem poruke na našim društvenim mrežama facebook i instagram na stranici Dani domaće kuhinje.

Podržimo domaće, kupujmo od lokalnih proizvođača.

Jabuke, foto: hranasanasihpolja.rs
Jabuke, foto: hranasanasihpolja.rs

Piše: Milica Lukić