[tdc_zone type=“tdc_content“]

Dani domaće kuhinje su prepoznati kao manifestacija od velikog značaja za razvoj prerađivačke male privrede u poljoprivredi, koju pruža kroz podršku malim proizvođačima hrane i pića. Ova manifestacija je od kulturnog i privrednog značaja jer pomaže malim proizvođačima da plasiraju domaće proizvode na tržište. U okviru manifestacije organizuju se mnogobrojne kreativne i edukativne radionice čiji je cilj sama organizacija manifestacije. Dane domaće kuhinje organizuje udruženje "Hrana sa naših polja", na čelu sa glavnom i odgovornom organizatorkom. Glavna i odgovorna urednica portala i organizatorka manifestacije je Milica Lukić, rođena 1992. godine u Valjevu. Završila osnovne akademske i magistarske studije agroekonomskih nauka na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Uspešna organizacija manifestacije postignuta je uz pomoć podrške tržnog centra Zemun Park u Zemunu, tržnog centra Aviv Park na Zvezdari i tržnog centra Aviv Park u Zrenjaninu. Uspešna saradnja postignuta je zajedničkim zalaganjem za ostvarivanje ideje o pružanju mogućnosti malim prerađivačima da prezentuju svoje proizvode velikom broju posetilaca. Na manifestaciji „Dani domaće kuhinje“ u tržnim centrima na teritoriji Republike Srbije, u dvodnevnom trajanju tokom vikenda, izlagači i posetioci imaju priliku da izlože, degustiraju i pazare ukusne i tradicionalne proizvode iz različitih delova Srbije i regiona. Prednost ovakvog vida manifestacije je degustacija proizvoda i upoznavanje potrošača sa domaćim proizvodima, imajući istinite i pouzdane informacije o sastavu i načinu pripreme proizvoda koji se izlaže.

Podrška Danima domaće kuhinje - fabrika za flaširanje prirodne mineralne i izvorske vode "Mioni". Aqua Gala dolazi do vas iz netaknute prirode u vrhunski dizajniranim pakovanjima. Netaknuta priroda podarila je sva izuzetna svojstva vodi Aqua Gala. Vrhunska prirodna mineralna voda Aqua Gala potiče sa izvora u okolini Mionice, smeštenim u srcu Srbije, netaknutom ekosistemu poznatom po termalnim izvorima vode sa lekovitim svojstvima. Osnovna karakteristika vode Aqua Gala jeste prisustvo minerala silicium-dioksid (Sillica), u svetu poznatog kao Mineral lepote (eng Beauty mineral). Silicijum dioksid (SiO2 - Silica) je mineral koji usporava starenje i podmlađuje telo. U svetu je poznat i kao mineral lepote, jer učestvuje u formiranju proteina kolagena i elastina koji koži daju elastičnost, punoću i čvrstinu.

[/tdc_zone]