Svi Beograđani, ali i gosti srpske prestonice bili su u prilici da se proteklog vikenda (14. i 15. decembra) upoznaju i pazare hranu sa naših polja u okviru manifestacije „Dani domaće kuhinje“ koja je održana u TC Zemun Park u Zemunu.

Veliki broj posetilaca imao je mogućnost da se informiše o ponudi, cenama, kao i o samom procesu proizvodnje direktno od malih poljoprivrednih proizvođača tradicionalnih domaćih proizvoda, a brojni ljubitelji domaće kuhinje putem ove manifestacije obezbedili su trpezu za predstojeće praznike.

Na štandovima kojih je bilo dvadesetak, vladalo je šarenilo boja, a nalazili su se suhomesnati proizvodi, domaći kolači, pčelinji proizvodi, vino, rakije, džemovi, sosevi, sirevi, čokolade i ostala hrana.

Mališani su takođe uživali u manifestaciji, jer je za njih organizovana radionica ukrašavanja medenjaka. Veliki broj mališana uz pomoć Sanje Despotović, stvaralo je čaroliju šarajući medenjake raznih novogodišnjih oblika kojima su se kasnije i zasladili.

Podsetimo, Udruženje „Hrana sa naših polja“ organizator je manifestacije „Dani domaće kuhinje“, a ovo je bilo šesto po redu predstavljanje poljoprivrednih proizvođača iz čitave Srbije u Beogradu.

Hvala Pink televiziji na podršci. 

„Naša želja je i da tokom 2020. godine nastavimo sa promocijom domaće kuhinje, jer je srpska hrana zaista bogata i omiljena kako nama Srbima tako i strancima“, kaže Milica Lukić, organizator i koordinator ove manifestacije. Ona naglašava da sledi kratka pauza zbog praznika, a već za februar ili mart pripremamo novi sajam, jer želimo da pomognemo poljoprivrednicima da budu vidljiviji i da građanima u neposrednoj komunikaciji predstave zdravu hranu koju proizvode. Pozivam sve izlagače koji su zainteresovani za učešće da se prijave putem portala hranasanasihpolja.rs, zaključuje Lukićeva.

Ovom prilikom, tim Udruženja zahvaljuje se svim izlagačima na poverenju, kao i svim medijima i portalima koji su podelili vest o Danima domaće kuhinje, a veliko interesovanje pokazalo je da se ta reč daleko čula.

Želimo vam srećne predstojeće praznike i svako dobro!

Do sledećeg „živog“ susreta pratite nas na društvenim mrežama gde ćemo vas redovno obaveštavati o aktivnostima, planovima i zanimljivostima o domaćoj hrani.

Zvanični sajt: www.hranasanasihpolja.rs

Facebook: Dani domace kuhinje

Instagram: @danidomacekuhinje

Piše: Nikola Miloradović