Novogodišnji i božićni praznici se bliže, a kako bi na vreme obezbedili trpezu, tu je Udruženje „Hrana sa naših polja“ da vam pomogne u odabiru domaćih proizvoda. Posetite manifestaciju „Dani domaće kuhinje“ 14. i 15. decembra u TC Zemun Park u Zemunu. Vrata sajma biće otvorena oba dana od 12 do 20 časova, a ulaz je i ovaj put slobodan.

Cilj manifestacije je promocija malih poljoprivrednih proizvođača hrane i pića, kao i način da pronađu svoje mesto na tržištu.

Brojni proizvođači iz čitave Srbije predstaviće se sa različitim proizvodima ljubiteljima domaće kuhinje.

Posetioci će moći da degustiraju i kupe po specijalnim cenama mesne proizvode, mlečne proizvode, domaće kolače i štrudle, slatku i slanu zimnicu, sirupe, sokove, med i proizvode na bazi meda za jačanje imuniteta, domaće vino i rakiju. Za one najmlađe spremili smo i štandove na kojima će se nalaziti medenjaci, keksići, lizalice, čokoladice, svilene bombone koje su neizostavne praznične poslastice.

Pozivamo sve mame i tate, bake i deke da dovedu svoju decu odnosno unuke na kreativnu radionicu ukrašavanja novogodišnjih medenjaka. Profesorka biologije Sanja Despotović sa mališanima će stvarati jestive medenjake u obliku irvasa, pahuljica, sneška, deda Mraza, jelkice. Svi klinci koji dođu u subotu 14. decembra od 17 do 19 časova mogu da budu deo radne atmosfere, a na kraju se i zaslade i ponesu kući medenjak koji su sami išarali.

I na ovom sajmu bićete u mogućnosti da kupite cveće koje možete pokloniti dragim osobama za predstojeće praznike.

Podsetimo, Udruženje „Hrana sa naših polja“ do sada je organizovalo pet događaja na kojima su se predstavili proizvođači tradicionalnih domaćih proizvoda koji su nastali od organski gajenih sirovina.

Za narednu godinu svi imamo želje i planove, a naša želja je da nastavimo sa promocijom domaće hrane, jer smatramo da upravo manifestacija „Dani domaće kuhinje“ može da pomogne poljoprivrednicima da budu vidljiviji i da građanima u neposrednoj komunikaciji predstave zdravu hranu koju sami proizvode.

Pozivamo sve izlagače koji su zainteresovani za učešće da se prijave putem portala hranasanasihpolja.rs.

Piše: Nikola Miloradović