Jesenji „DANI DOМАĆE KUHINJE“ u subotu u BIG PANČEVO tržnom centru

1035

Udruženje „Hrana sa naših polja“ u subotu, 7. novembra u BIG PANČEVO tržnom centru organizuje jesenje Dane domaće kuhinje. Sajam će biti održan na otvorenom prostoru uz primenu svih epidemioloških mera, od 10 do 20 časova. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

Cilj manifestacije ostao je isti kao i pre pandemije korona virusa – promocija malih poljoprivrednih proizvođača hrane i pića, kao i način da pronađu svoje mesto na tržištu.

Svi koji se upute na Dane domaće kuhinje moći će da degustiraju i kupe brojne proizvode po specijalnim cenama koje su za njih pripremili mali proizvođači iz cele Srbije, ali i upoznaju se sa samim stvaraocima hrane i informišu o ponuđenim zdravim namirnicima.

Učešće će uzeti oko 20 izlagača, a ljubiteljima domaće hrane biće na raspolaganju meso, sir, zimnica, testenine, kolači, sokovi, med, vino, rakija i ostali domaći proizvodi.

I kako je korona ušla u svaki deo života, pa tako i u svakodnevne aktivnosti pa i hobije, malim proizvođačima ni to nije bila prepreka da svoju proizvodnju uspešno završe i dobiju najbolje proizvode koji će se naći na vašim trpezama.

U okviru manifestacije biće održane i radionice u periodu od 12 do 16 časova. Proizvođač testenine praviće i kuvaće testenine različitih boja i oblika. Jedan zemunski restoran predstaviće svoje tradicionalne proizvode i ponudiće gostima sajma da probaju hranu koja nastaje u njihovom restoranu.

Oni malo stariji, ali i i deca moći će da nauče kako se izrađuje domaća ručno rađena testenina. Od testa u boji posetioci će praviti šarene ili jednobojne testenine uz asisteniciju Jelene Đurđević, koja se bavi proizvodnjom sušenih i svežih testenina i sira „Rikotanović“.

Dođite da se družimo, upoznamo, razmenimo mišljenja, degustiramo hranu, podržimo male proizvođače hrane, ali i lepo se zabavimo!

Piše: Nikola Miloradović