Manifestacija Dani domaće kuhinje u saradnji sa TC Aviv Park na Zvezdari, a uz podršku udruženja „Hrana sa naših polja“ u svoju priču će, 12. i 13. oktobra, dodati još jedan događaj, poznat po okupljanju malih poljoprivrednih proizvođača, ali najpoznatiji po ukusnim specijalitetima i brojnim potrošačima.

U trajanju od 10 do 20 časova, u TC Aviv Park na Zvezdari, predstaviće se deset malih proizvođača hrane i pića.

Pošto je cilj projekta “Dani domaće kuhinje” podrška malim poljoprivrednicima, i ovoga puta će se, na najbolji mogući način promovisati domaća hrana i pokazati koliko je danas od velikog značaja zdrava ishrana.

Pored ukusnih suhomesnatih proizvoda sa obronaka planine Zlatibor, koji se već treću generaciju za redom proizvode u selu Mačkat, u vrednoj porodici Brković, u ponudi će biti i domaći sir. Takođe, ponudiće se i džemovi, slatko od voća, raznovrsna zimnica. Svoje mesto na događaju pronaći će med i proizvodi na bazi meda. Svi posetioci imaće priliku da probaju med sa organskom aronijom, proizvod brenda „Medus“. Neće se izostaviti ni domaći kolači, medenjaci, slatkiši… Probaće se domaće vino i rakija, organsko voće i namazi… I još mnogo toga…

Na manifestaciji će se predstaviti proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, najčešće rađenih rukom, na tradicionalni način i od organski gajenih sirovina, proizvedenih u ograničenoj količini radi predstavljanja tržištu.

Ulaz na događaj “Dani domaće kuhinje” je besplatan oba dana, a pored degustacije posetioci će moći i da kupe originalne proizvode vrhunskog kvaliteta koji se ne mogu naći u slobodnoj prodaji.

“Dani domaće kuhinje” u TC Aviv Park na Zvezdari biće otvoreni oba dana vikenda, u subotu 12. i u nedelju 13. oktobra 2019. godine od 10.00 do 20.00 časova.

Piše: Milica Lukić