Na trećoj po redu, manifestaciji „Dani domaće kuhinje“, koja se održala krajem juna meseca u TC Aviv Park u Zrenjaninu, priliku je imala da se predstavi porodica Majstorović iz Zrenjanina.

Naša sagovornica, Leta Majstorović, priča nam da u okviru svog brenda koji su nazvali „Farma meda“ imaju bagremov i lipov med, kao i mešavine sa dodacima organskog kakaa, cimeta i dimljene ljute paprike.

U ponudi imaju i novi proizvod pod nazivom „Granola“ sa lešnikom, orasima, ražanim pahuljicama i sušenim voćem.
Granola (foto: hranasanasihpolja.rs)
Granola (foto: hranasanasihpolja.rs)

Na izložbenom štandu našle su se i voskirane krpice koje zamenjuju prijanjajuću i aluminijumsku foliju na bezbedan i ekološki način. Upotrebom voskiranih krpica smanjuje se upotreba plastike. Koriste se za pakovanje hrane, vosak čuva formu i zadržava svežinu hrane.

Idealne su za čuvanje suve hrane kao što su krekeri, hleb, orašasti plodovi, sendviči, sir parmezan.

„Voskirane krpice se prave od pamuka. To je najbitnije. I onda se dodaju vosak i kokosovo ulje. To se onda pegla, prepeglava… Najviše ima peglanja“ – priča nam naša sagovornica.

– Životni vek voskiranih krpica je do godinu dana. Peru se blagim deterdžentom i mlakom vodom. Povremeno se mogu dezinfikovati sa par kapi limunovog soka – napominje Leta Majstorović.

Voskirane krpice reaguju na našu toplotu i tako se i savijaju.

Piše: Milica Lukić