Med, kao jedan od najzdravijih proizvoda prirode, ima visoku primenu u ishrani ljudi. Zbog svojih hranljivih sastojaka, koristi se kako za poboljšanje zdravlja, tako i u kozmetici.

Med je nešto između hrane i leka. Ima vrlo kompleksan sastav, više od 70 blagotvornih materija, koje variraju u zavisnosti od vrste meda. Neizostavan je sastojak mnogih slatkiša i kao takav ulepšava ukus proizvoda za poboljšanje zdravlja.

Porodica Kovačević iz Kragujevca pčelarenjem se bavi poslednjih deset godina, a na to su se, kako kažu, prvenstveno odlučili zbog toga što obožavaju med, kao i ostale pčelinje proizvode.

Razmišljajući o novim idejama kako da im paleta pčelinjih proizvoda koje su objedinili brendom „Medus“ bude što raznovrsnija i ukusnija, došli su na ideju da kombinuju jezgraste plodove i med. Uz malo truda i volje napravili su izuzetnu poslasticu, kada su orah, lešnik i badem spojili sa medom i sve to upotpunili sa suvom šljivom i smokvom.

Proizvod brenda “medus”, (foto: Toma Kovačević)
Voće u medu, proizvod brenda “medus”, (foto: Toma Kovačević)

Ovi zdravi plodovi u medu obiluju vitaminama i mineralima koji se unose u organizam i poseduju pregršt ukusa na jednom mestu.

Kovačevići nisu samo vodili računa o ukusu, već i o izgledu samog proizvoda, pa svaki sastojak svojom bojom i teksturom daje naročit vizuelni utisak, privlačan za kupce.

Kada je reč o zdravlju, u jeku borbe protiv jesenjih virusa, med ima značajnu ulogu. Svakodnevna upotreba meda jača imunološku sposobnost organizma i štiti organizam od bakterija, virusa i slobodnih radikala, tri najveća neprijatelja zdravlja. Zato će mnoge teške bolesti biti prošlost kada na stolu svakog od nas bude tegla meda. Jedan gram meda na kilogram telesne težine jeste optimalna dnevna količina meda koju treba da unesemo u organizam.

Proizvode brenda „medus“ možete poručiti lično kod porodice Kovačević, tako što ćete proslediti porudžbinu na njihovu stranicu na društvenim mrežama facebook i instagram, kao i preko našeg portala „Hrana sa naših polja“, slanjem porudžbine na mejl adresu danidomacekuhinje@gmail.com

Porodica Kovačević izlaže med i proizvode na bazi meda na manifestaciji “Dani domaće kuhinje”, gde na narednoj održanoj možete degustirati i kupiti ove ukusne i zdrave domaće proizvode.