Kako do unosnog biznisa od čokolade i voća?

1031

Casa Kakau je porodična čokolaterija, za uvoz i predstavljanje brenda „Casa Kakau“ u Srbiji. Naš sagovornik, Miloš Kostić, nosilac ovog brenda, ističe da se čokolade proizvode u Bugarskoj po autentičnom receptu i mlevenju kakao zrna u mlinu sa posebnom pažnjom na svaki detalj.

Crne čokolade brenda „Casa Kakau“ su čokolade bez glutena, koje se mogu jesti u vreme posta i koje mogu jesti vegani. U ponudi je 15 različitih ukusa.

Proizvodi brenda "Casa Kakau", foto: hranasanasihpolja.rs
Proizvodi brenda „Casa Kakau“, foto: hranasanasihpolja.rs

Čokolade su prvo upakovane u celofan koji više puta možete otvoriti i zatvoriti. Kako kažu “Užitak je u ukusu” tako da ovu čokoladu možete i sebično čuvati i uživati u malim slatkim zalogajima. U svaku čokoladu upakovan je i slikovit flajer koji vas podseća na celu priču o nastanku čokolade. Mat kartonska ambalaža koja je takođe otvoriva-zatvoriva zapašće vam sigurno za oko. Pažljivo biran dizajn za pakovanje, razlikuje ovu čokoladu od drugih u rafovima.

Pored čokolade, naš sagovornik ističe da u ponudi imaju i kakao u prahu, toplu čokoladu za piće, kremove od lešnika i kakaa a uvoze i proteinske čokoladice.

Proizvodi brenda "Casa Kakau", foto: hranasanasihpolja.rs
Proizvodi brenda „Casa Kakau“, foto: hranasanasihpolja.rs

– Pored čokolaterije, nosilac sam i poljoprivrednog gazdinstva gde uzgajamo i prerađujemo voće – sušene jabuke, dunje, slatko od šljiva po domaćim tradicionalnim recepturama koje su malo dorađenog ukusa, kako bi bilo modernije i lakše prilagodljivije u današnje vreme tržištu. Takođe, imamo sušeni paradajz koji je trenutno jako popularan, u više varijanti – sa semenom, bez semena, u maslinovom i suncokretovom ulju uz dodatak začina.

Kostić napominje da je trenutno sušeni paradajz najtraženiji proizvod, ali imaju i sušenu jabuku Šumatovku koju uzgajaju na poljoprivrednom gazdinstvu, organske proizvodnje. Sušena jabuka se obrađuje u tri varijante – klasična, bez dodataka i sa dodatkom cimeta i vanile.

Proizvodi brenda "Casu Kakau", foto: hranasanasihpolja.rs
Proizvodi brenda „Casa Kakau“, foto: hranasanasihpolja.rs

Jabuka Šumatovka je jedna od najstarijih sorti jabuka u našim krajevima. Ima srednje krupan crveni plod. Meso je belo, nakiselog ukusa. Plodovi su izuzetno izdržljivi, čvrsti, dugo stoje na granama i mogu se čuvati bez hladnjače sve do aprila meseca. Ova voćna vrsta ne traži gotovo nikakvu zaštitu i uglavnom je otporna na sve bolesti.

– Trenutno proizvode plasiramo samo po sajmovima hrane i pića, upoznajemo ljude sa brendom, a plan je da se naši proizvodi prodaju po dućanima zdrave hrane – ističe naš sagovornik.

Piše: Milica Lukić